economie

Verder herstel voor beurs in Londen

Door ANP - 01 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Londen stevent in de week na het referendum over het Britse EU-lidmaatschap af op de grootste weekwinst sinds 2011. De verliezen van vorige week vrijdag, de dag na de volksraadpleging, waren eerder deze week al uitgevlakt.

De FTSE stond omstreeks 11.30 uur op een winst van 0,3 procent. De AEX-hoofdindex in Amsterdam stond op dat moment nagenoeg vlak op 435,62 punten. De MidKap verloor 0,5 procent op 605,88 punten. Frankfurt en Parijs stegen allebei 0,1 procent.

Kabelaar Altice was bij de hoofdfondsen met 1,9 procent de grootste verliezer. AkzoNobel verloor 0,5 procent, nadat JPMorgan het beleggingsadvies voor de verffabrikant had verlaagd. Grootste stijger was staalbedrijf ArcelorMittal met een plus van 2,4 procent.

Best

In de Midkap verloor IMCD 1,1 procent. De chemicaliëndistributeur neemt de distributeur van specialistische farmaceutische ingrediënten Mutchler in de Verenigde Staten en Puerto Rico over. Delta Lloyd was met een verlies van 3,9 procent de grootste daler bij de middelgrote fondsen. Grandvision presteerde met 2 procent winst het best.

Bij de kleinere fondsen verloor Telegraaf Media Groep (TMG) 3,2 procent. Het mediabedrijf liet weten langer nodig te hebben om de samenwerking met Talpa op het gebied van onder meer radio en televisie op te starten. Het proces zou voorspoedig verlopen maar niettemin meer tijd kosten.

Elders in Europa zaten automakers in de lift. In Frankrijk stegen Peugeot en Renault tot 4,3 procent. In Duitsland kreeg Volkswagen er 4 procent bij en BMW 2,2 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 48,09 dollar. Brentolie won 0,5 procent tot 49,45 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1108 dollar, tegen 1,1102 dollar aan einde van de Europese handel donderdag.