economie

Verkoop occasions op hoogste niveau in 9 jaar

Door ANP - 04 juli 2016

HEERHUGOWAARD (ANP) – De verkoop van tweedehands auto’s is vorige maand uitgekomen op het hoogste niveau in negen jaar. In totaal wisselden 177.768 occasions van eigenaar. Dat blijkt maandag uit cijfers van brancheorganisatie Bovag.

De stijging komt deels doordat autohandelaren steeds vaker auto’s importeren uit het buitenland. In eigen land zijn niet genoeg jonge en compacte benzineauto’s beschikbaar om aan de vraag te voldoen.

De verkopen in de eerste helft van het jaar stegen met 5,5 procent naar 989.919 en kwamen daarmee op het hoogste peil in tien jaar. Zo’n 60 procent van de verkopen komen op het conto van autohandelaren, de overige 40 procent betreft verkopen door particulieren onderling. In 2012 waren bij 45 procent van de verkopen nog alleen particulieren betrokken.