economie

Visa profiteert van stijgende kooplust

Door ANP - 21 juli 2016

NEW YORK (ANP) – Creditcardmaatschappij Visa heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van een aantrekkende kooplust van consumenten. Het aantal verwerkte transacties nam toe, net als het totaalbedrag waarvoor klanten aankopen afrekenden met hun creditcards.

Visa zag de opbrengsten met 3 procent oplopen tot 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro). De nettowinst kelderde met ruim driekwart tot 412 miljoen dollar, maar dat kwam door eenmalige kosten die het bedrijf moest maken in het kader van de overname van Visa Europe.

Aangepast voor eenmalige posten kwam de winst uit op 1,6 miljard dollar, en dat is meer dan door Bloomberg gepolste analisten gemiddeld hadden voorzien. Visa kondigde daarnaast aan dat het voor 5 miljard dollar eigen aandelen gaat inkopen.