economie

Vlakke opening verwacht op Wall Street

Door ANP - 15 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag de handelsdag naar verwachting zonder grote uitslagen aanvangen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de kwartaalcijfers van de banken Wells Fargo en Citigroup. Verder staan inflatiecijfers en data over de Amerikaanse detailhandelsverkopen op de agenda.

Wells Fargo zag zijn winst in het tweede kwartaal bijna 3 procent lager uitvallen. Dat was bijna gelijk aan de verwachting van analisten. Branchegenoot Citigroup zag zijn winst liefst 17 procent slinken. Dit was evenwel beter dan waar analisten in doorsnee vanuit gingen.

Verder staat Herbalife in de belangstelling. Volgens Amerikaanse media heeft het bedrijf een schikking getroffen met toezichthouder FTC. Daarmee kwam een einde aan een slepend dispuut waarbij Herbalife werd neergezet als pyramidespel. De activistische investeerder Carl Icahn kreeg daarbij toestemming om zijn belang op te schroeven tot net geen 35 procent.

De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag wederom in de plus. Zo won de leidende Dow-Jonesindex 0,7 procent tot 18.506,41 punten. De S&P 500 won 0,5 procent en sloot op 2163,75 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 5034,06 punten.