economie

‘Wall Street begint week rustig’

Door ANP - 25 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York openen maandag naar verwachting zonder opvallende bewegingen. Beleggers wacht deze handelsweek weer een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Ook houdt de Federal Reserve woensdag weer een nieuwe beleidsvergadering, de eerste sinds het Britse brexit-referendum in juni.

De beurshandel staat maandag onder meer in het teken van overnamenieuws. Telecomconcern Verizon heeft een deal gesloten met Yahoo over de overname van de kernactiviteiten van het ooit toonaangevende internetbedrijf. De deal, waarmee ruim 4,8 miljard dollar in contanten is gemoeid, betekent dat de naam Yahoo gaat verdwijnen.

Bioscoopketen AMC Entertainment heeft daarnaast zijn overnamebod op branchegenoot Carmike Cinemas met ongeveer een tiende verhoogd. AMC, dat grotendeels in handen is van de Chinese miljardair Wang Jianlin, is nu bereid 1,2 miljard dollar op tafel te leggen voor de aandelen van Carmike.

Kimberly-Clark

Voorbeurs kwam Kimberly-Clark met zijn kwartaalcijfers. De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten boekte een winst, waar een jaar geleden nog verlies werd geleden. Wel zag de maker van onder meer Kleenex en Huggies de omzet licht teruglopen onder druk van negatieve wisselkoerseffecten.

Na beurs geeft chipmaker Texas Instruments nog een kijkje in de boeken.

De Amerikaanse aandelenmarkten ging vrijdag met winsten het weekend in. De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,3 procent op 18.570,85 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent tot 2175,03 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq liet ook een plus zien van 0,5 procent en sloot op 5100,16 punten.