economie

Wall Street houdt weg omhoog vast

Door ANP - 11 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York stonden maandag in het laatste uur van de handelssessie in de plus. De breed samengestelde S&P 500-index bereikte bij opening van de beurzen al een tussentijds recordniveau en koerst af op de hoogste slotstand ooit. Het vertrouwen zat er bij beleggers nog goed in door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent hoger op 18.248 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent naar 2139 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent bij 4995 punten.

Boeing sloot deals met meerdere voornamelijk Aziatische luchtvaartmaatschappijen over de levering van nieuwe vliegtuigen en won daarop 1,5 procent. Voor de vliegtuigmaker is een belangrijke periode aangebroken met de luchtvaartshow in het Britse Farnborough, die maandag van start ging. Traditiegetrouw worden op het evenement miljardendeals van vliegtuigmakers bekrachtigd.

Kinder Morgan

Kinder Morgan steeg 4,2 procent na de verkoop van een belang van 50 procent in zijn olie- en gaspijpleidingen in de zuidelijke staten van de VS. Southern Company betaalt ongeveer 1,5 miljard dollar voor het belang.

Amerikaanse aandelen van Nintendo, dat ook al in Tokio fors in de lift zat, stegen met 35 procent naar het hoogste niveau in vijf jaar. Het nieuwe Nintendo-spelletje voor op mobiele apparaten, Pokemon Go, stijgt sinds de lancering vorige week enorm. Ook van aankomende games van Nintendo wordt veel verwacht.

Avnet

Avnet verloor 5,5 procent nadat het IT-bedrijf zijn winstverwachting voor het vierde kwartaal verlaagde. De onderneming meldde tevens een nieuwe interim-topman te hebben benoemd. Ook Twitter werd minder waard. Het aandeel leverde na negatieve uitlatingen van analisten 1,7 procent in.

De olieprijzen gaan omlaag nadat bekend werd dat de productie van ruwe olie door leden van oliekartel OPEC naar het hoogste niveau in acht jaar is gestegen. Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper bij 44,56 dollar per vat. Brent daalde 1,5 procent in prijs, tot 46,08 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1056 dollar, tegen 1,1036 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.