economie

Wall Street in de plus

Door ANP - 07 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag licht hoger geopend. Beleggers verwerken onder meer positieve banencijfers van salarisstrookverwerker ADP en kijken uit naar de banencijfers van vrijdag. Daardoor verschuift het brexit-sentiment even naar de achtergrond. Ook gaf de stijgende olieprijs de koersen een duwtje.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent hoger op 17.949 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2105 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,4 procent hoger op 4876 punten.

PepsiCo stond in de eerste handelsminuten 2 procent hoger. De frisdrank-, chips- en muesliproducent wist zijn verkopen afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten op te voeren en is positiever geworden over de resultaten die dit jaar kunnen worden behaald.