economie

Wall Street koerst in het groen

Door ANP - 11 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York koersten vrijdag halverwege de handelssessie in de plus. De breed samengestelde S&P 500-index steeg bij opening van de beurzen al direct naar een nieuw recordniveau. Het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport van vrijdag werkte nog door in het vertrouwen van beleggers.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 18.265 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent naar 2140 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent bij 4997 punten.

Kinder Morgan steeg 4 procent na de verkoop van een belang van 50 procent in zijn olie- en gaspijpleidingen in de zuidelijke staten van de VS. Southern Company betaalt ongeveer 1,5 miljard dollar voor het belang.

Boeing

Boeing sloot deals met meerdere Aziatische luchtvaartmaatschappijen over de levering van nieuwe vliegtuigen en won daarop 1,7 procent. Voor de vliegtuigmaker vangt een belangrijke periode aan met de luchtvaartshow in het Britse Farnborough, die maandag is begonnen. Traditiegetrouw worden op het evenement miljardendeals van vliegtuigmakers bekrachtigd.

Amerikaanse aandelen van Nintendo, dat ook al in Tokio fors in de lift zat, stegen met ruim 35 procent naar het hoogste niveau in vijf jaar. Het nieuwe Nintendo-spelletje voor op mobiele apparaten, Pokemon Go, stijgt sinds de lancering vorige week enorm. Ook van aankomende games van Nintendo wordt veel verwacht.

Avnet

Avnet verloor 5,5 procent nadat het IT-bedrijf zijn winstverwachting voor het vierde kwartaal verlaagde. De onderneming meldde tevens een nieuwe interim-topman te hebben benoemd.

De olieprijzen gingen naar beneden nadat bekend werd dat de productie van ruwe olie door leden van oliekartel OPEC naar het hoogste niveau in 8 jaar is gestegen. Amerikaanse olie werd 1,1 procent goedkoper bij 44,91 dollar per vat. Brent daalde 0,9 procent in prijs, tot 46,32 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1055 dollar, tegen 1,1036 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.