economie

Wall Street onbewogen na cijferregen

Door ANP - 26 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York kwamen dinsdag bij opening nauwelijks van hun plek. Beleggers verwerkten een grote hoeveelheid kwartaalresultaten van toonaangevende bedrijven, zoals McDonald’s, Verizon, United Technologies, 3M, Caterpillar en DuPont.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 18.476 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond nagenoeg onveranderd op 2168 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq week met 5097 punten eveneens nauwelijks af van de slotstand van maandag.

McDonald’s verloor 2,8 procent. Het fastfoodbedrijf wist zijn verkopen voor het vierde kwartaal op rij op te voeren, maar de groei zwakte wel af. ’s Werelds grootste hamburgerketen weet zich naar eigen zeggen beter te wapenen tegen concurrentie van andere fastfoodketens met een gezonder imago, maar wist beleggers niet te overtuigen met zijn kwartaalcijfers.