economie

Wall Street opent iets hoger

Door ANP - 15 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Beleggers kregen cijfers te verwerken over de inflatie, winkelverkopen en industrie in de Verenigde Staten en kwartaalresultaten van de grote banken Citigroup en Wells Fargo.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2 procent hoger op 18.546 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond 0,2 procent in de plus op 2168 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging ook 0,2 procent vooruit, tot 5043 punten.

De inflatie in de VS bleef in juni stabiel op 1 procent op jaarbasis. De winkelverkopen in de grootste economie van de wereld klommen met 0,6 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat cijfer was beter dan verwacht, economen rekenden in doorsnee op een toename met slechts 0,1 procent. De industriële productie nam met 0,6 procent toe op maandbasis.

Citigroup steeg 0,8 procent. De winst ging met 17 procent omlaag, maar de bank presteerde wel beter dan analisten hadden gedacht. Het aandeel Wells Fargo zakte echter 1,7 procent.