economie

Wall Street opent licht lager

Door ANP - 21 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn donderdag overwegend met kleine verliezen geopend. Beleggers buigen zich opnieuw over een stortvloed aan bedrijfscijfers. Verder verwerken ze de beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rentes ongewijzigd te laten.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent in de min op 18.563 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2171 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde nagenoeg onveranderd op 5092 punten.

Technologiebedrijven stonden in de belangstelling. Onder meer de chipmakers Intel (min 4 procent) en Qualcomm (plus 7,5 procent) en online veilingsite Ebay (plus 10 procent) presenteerden hun kwartaalcijfers. De maker van elektrische auto’s Tesla leverde 0,5 procent in, na de onthulling van een nieuw ‘masterplan’ voor het bedrijf door topman Elon Musk.