economie

‘Wall Street opent met klein verlies’

Door ANP - 07 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting licht lager. Beleggers verwerken onder meer positieve banencijfers van salarisstrookverwerker ADP en kijken uit naar de banencijfers van vrijdag. Daardoor verschuift het brexit-sentiment even naar de achtergrond.

De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in juni ongeveer even sterk gegroeid als in de maand ervoor, zo bleek uit gegevens van ADP. De banengroei in juni was sterker dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het belangrijke banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.

Bij de bedrijven staat onder meer PepsiCo in de belangstelling. De frisdrank-, chips- en muesliproducent wist zijn verkopen afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten op te voeren en is positiever geworden over de resultaten die dit jaar kunnen worden gehaald.

Overname Danone

Ook wordt gekeken naar WhiteWave foods dat voor zo’n tien miljard dollar wordt overgenomen door Danone. Dat komt voor aandeelhouders neer op 56,25 dollar per aandeel, 19 procent meer dan de slotkoers van WhiteWave Foods op woensdag.

Western Digital deed het goed in de voorbeurshandel. De hardeschijffabrikant verhoogde zijn omzetverwachtingen voor het kwartaal. Ook SemiLEDS zal naar verwachting in trek zijn bij beleggers. De LED-chipmaker maakte bekend dat een grote investeerder 577.000 aandelen koopt voor 5 dollar per stuk. Het aandeel was woensdag 3,30 dollar waard.

Olieprijzen

Mogelijk kunnen oliebedrijven profiteren van de verder opkrabbelende olieprijzen. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,1 procent naar 47,92 dollar per vat. Brent werd ook 1,1 procent duurder bij 49,36 dollar per vat.

De Dow-Jonesindex sloot woensdagavond 0,4 procent hoger op 17.918 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2099 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent op 4859 punten.