economie

Wall Street opent met winst

Door ANP - 12 juli 2016

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, nadat de brede S&P 500 op maandag al naar een nieuw recordniveau steeg. Beleggers op Wall Street blijven goedgemutst, onder meer dankzij beter dan verwachte resultaten die aluminiumconcern Alcoa na het slot naar buiten bracht.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent hoger op 18.334 punten. De S&P 500 steeg eveneens 0,6 procent, naar 2150 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,7 procent bij 5024 punten.

Alcoa trapte het cijferseizoen op Wall Street af. De omzet en de winst van het concern, dat ook auto- en vliegtuigonderdelen maakt, daalden. Ze overtroffen echter de verwachtingen die analisten gemiddeld hadden. Het aandeel Alcoa noteerde 5,6 procent in de plus. Later in de week komen nog cijfers van onder meer JPMorgan Chase, Delta Air Lines, Wells Fargo en Citigroup.