economie

ABN AMRO blinkt uit in lagere AEX

Door ANP - 17 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – ABN AMRO was woensdag veruit de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5. De bank kreeg met zijn kwartaalcijfers de handen van beleggers op elkaar. De AEX-index in Amsterdam eindigde de handelsdag in het rood en ook elders in Europa gingen de graadmeters met verliezen de handel uit.

De AEX sloot uiteindelijk met een verlies van 0,9 procent op 447,57 punten. De MidKap zakte 1 procent naar 635,53 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden 0,5 tot 1,3 procent in.

ABN AMRO zag zijn beurswaarde 2,5 procent stijgen. De bank boekte vorig kwartaal een hogere winst dan analisten hadden voorspeld en kondigde verdere bezuinigingen aan. De concrete gevolgen daarvan voor het personeel zijn nog niet duidelijk.