economie

ABN en Delta Lloyd uitblinkers op Damrak

Door ANP - 17 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag met wisselende uitslagen geopend. Aan het Damrak blonken ABN AMRO en Delta Lloyd uit na de publicatie van hun resultaten. Verder stond ASML in de belangstelling door uitlatingen van zijn belangrijke klant Intel.

De Amsterdamse AEX-index stond vlak na de opening 0,5 procent in de min op 449,30 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 642,64 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen een fractie. In Frankfurt stond de DAX 0,2 procent lager.

ABN AMRO voerde de AEX aan met een plus van bijna 4 procent. De bank boekte vorig kwartaal een hogere winst dan analisten voorspelden en kondigde verdere bezuinigingen aan. ASML leverde 5 procent in, nadat Intel zich terughoudend had uitgelaten over de mogelijke toekomstige inzet van de geavanceerde EUV-machines die ASML ontwikkelt.

De halfjaarcijfers van Delta Lloyd werden in de MidKap met een koerswinst van 8 procent beloond. De verzekeraar wist zijn kapitaalbuffer de afgelopen maanden sterker te verstevigen dan verwacht.