economie

AEX kleurt lichtrood in tamme sessie

Door ANP - 29 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag na een relatief kalme sessie met een klein verlies gesloten. Ook elders in Europa kleurden de koersborden rood. Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Wel werden uitspraken verwerkt van ’s werelds belangrijkste centrale bankiers tijdens hun conferentie van de afgelopen dagen in het Amerikaanse Jackson Hole.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,2 procent in de min op 452,15 punten. De MidKap zakte een fractie naar 644,82 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,4 procent in. In Londen bleef de beurs vanwege een feestdag gesloten.

Fed-president Janet Yellen liet vrijdag in Jackson Hole doorschemeren dat de kans op een snelle renteverhoging in de VS is toegenomen. Vicevoorzitter Stanley Fischer stipte zelfs de mogelijkheid aan dat de rente dit jaar nog twee keer wordt verhoogd, te beginnen in september. ECB-bestuurder Benot Coeuré zei juist dat de Europese Centrale Bank zijn stimuleringsbeleid nog verder zal moeten uitbreiden, als overheden niet meer doen om de economische groei op gang te brengen.