economie

AEX rustig uit de startblokken

Door ANP - 22 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag vrijwel vlak geopend. Beleggers moeten het doen zonder groot richtinggevend nieuws. Later deze week komt de laatste stroom bedrijven nog met kwartaalcijfers.

De AEX-index opende vlak op 448,72 punten. De MidKap noteerde 0,1 procent lager op 641,51 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,2 procent, Londen leverde 0,1 procent in.

Beleggers kijken naast de bedrijfscijfers die nog komen uit naar vrijdag, wanneer president Janet Yellen van de Federal Reserve de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole toespreekt. Mogelijk wordt daar meer duidelijk over de timing van een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten.