economie

Ahold Delhaize plust in lagere AEX

Door ANP - 25 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies de handel uitgegaan. In Amsterdam was het aandeel van fusiebedrijf Ahold Delhaize de sterkste stijger onder de hoofdfondsen na de publicatie van de kwartaalcijfers van Ahold. Verder zijn beleggers in afwachting van de speech van Fed-president Janet Yellen, vrijdag op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,5 procent lager op 449,94 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 644,70 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,9 procent.

Het aandeel Ahold Delhaize boekte een winst van 0,6 procent. Ahold wist afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet te behalen dan een jaar eerder. De resultaten verbeterden daarbij in alle markten waar het onlangs met het Belgische Delhaize gefuseerde supermarktconcern actief is. Vanaf volgend kwartaal worden de resultaten van het gehele fusiebedrijf gemeld, in plaats van de losse delen.