economie

Ahold uitblinker in lagere AEX

Door ANP - 25 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het aandeel Ahold was donderdag de enige stijger in een verder roodgekleurde AEX-index. Beleggers op Beursplein 5 verwerkten de kwartaalcijfers van het supermarktconcern. Ze zijn verder in afwachting van de speech van Fed-president Janet Yellen, vrijdag op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 450,05 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 648,77 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,6 procent.

Ahold steeg 1,5 procent. Het supermarktconcern wist afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet te behalen dan een jaar eerder. De resultaten verbeterden daarbij in alle markten waar het onlangs met het Belgische Delhaize gefuseerde supermarktconcern actief is.