economie

Amsterdamse beurs opent lager

Door ANP - 29 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Beleggers kauwen na op de woorden van Fed-president Janet Yellen, die vrijdag in een speech liet doorschemeren dat de kans op een snelle renteverhoging in de VS is toegenomen.

De toonaangevende AEX-index zakte in de openingsminuten 0,5 procent tot 450,72 punten. De MidKap verloor 0,2 procent op 643,65 punten. De belangrijkste graadmeters in Parijs en Frankfurt daalden 0,6 tot 0,8 procent. In Londen blijft de beurs gesloten wegens een vrije dag.

Yellen zei in haar toespraak niet of de Fed al komende maand in actie komt. Heel wat stelliger was de vicevoorzitter van de Fed, Stanley Fischer. Voor de camera van CNBC stipte hij zelfs de mogelijkheid aan dat de rente dit jaar nog nog twee keer wordt verhoogd, te beginnen in september.