economie

ASR doorstaat hagelschade

Door ANP - 24 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – ASR heeft zijn operationele winst afgelopen halfjaar weten op te voeren, ondanks hoge claims vanwege de hagelstormen die het zuiden van Nederland in juni troffen. Dat maakte de verzekeraar woensdag bekend.

Mede dankzij overnames nam de operationele winst met ruim 4 procent toe ten opzichte van een jaar eerder, tot 292 miljoen euro. De acquisitie van andere verzekeraars zorgde ook voor een hogere omzet, waarbij de ontvangen premies met bijna 8 procent stegen naar 2,7 miljard euro. De nettowinst zakte met 4 procent naar 382 miljoen euro. Dit kwam vooral door meevallers die vorig jaar konden worden geboekt.

ASR, dat door de overheid op 10 juni naar de beurs werd gebracht, wist zijn kapitaalbuffers afgelopen halfjaar te versterken. Het bedrijf ligt volgens topman Jos Baeten ,,op koers” om aan zijn doelen voor de middellange termijn te voldoen.