economie

ASR opvallende stijger op rood Damrak

Door ANP - 24 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn de handelssessie woensdag met verlies begonnen. In Amsterdam was verzekeraar ASR een opvallende stijger na de publicatie van de kwartaalresultaten. Ook Van Lanschot wist om die reden de aandacht op zich gericht.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 449,03 punten. De MidKap koerste 0,3 procent in het rood op 645,95 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,6 tot 0,8 procent in.

ASR zag zijn beurswaarde ruim 3 procent stijgen. De verzekeraar wist zijn operationele winst afgelopen halfjaar op te voeren, ondanks stevige claims vanwege de hagelstormen die het zuiden van Nederland in juni troffen. Ook versterkte ASR zijn kapitaalbuffers.

Van Lanschot hield zijn winst in de eerste jaarhelft praktisch gelijk aan een jaar eerder. Wel groeide het beheerd vermogen van de bank. Beleggers zetten het aandeel 0,6 procent hoger.