economie

Autoverkopen nemen verder af

Door ANP - 02 augustus 2016

LEIDEN (ANP) – De autoverkopen in Nederland nemen nog altijd af. In juli verkochten autodealers volgens cijfers van RDC en onafhankelijk kennisbureau Aumacon gezamenlijk 31.261 nieuwe auto’s, hetgeen een daling betekende met 7,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Na zeven maanden staat de teller van het aantal verkochte nieuwe auto’s op 225.223. Daarmee lopen de verkopen ruim 4 procent achter bij 2015.

Volkswagen deed traditiegetrouw de beste zaken en verstevigde zijn positie als marktleider met een marktaandeel van 16,5 procent in juli. De Volkswagen Polo was die maand het best verkochte model met een marktaandeel van 4,5 procent. Ook de Golf en Up! van Volkswagen bleken in trek. De Renault Clio en Opel Astra completeerden de top vijf.

In de eerste zeven maanden van dit jaar waren verder vooral auto’s van Renault (8,6 procent marktaandeel) en Opel (8 procent) populair.