economie

BAM voert winst verder op

Door ANP - 18 augustus 2016

BUNNIK (ANP) – Bouwer BAM heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de winst verder weten op te voeren. Volgens het bouwbedrijf presteert onder meer de sector civiele techniek sterk, terwijl ook bij publiek-private samenwerkingen (pps) solide werd gepresteerd. Dat meldde BAM donderdag in een handelsbericht over het eerste halfjaar.

De nettowinst van BAM was 32,9 miljoen euro, waar een jaar eerder 4,7 miljoen euro resteerde onder de streep. De omzet viel met 3,4 miljard euro een fractie lager uit dan de 3,5 miljard euro een jaar eerder. Dit was volgens de onderneming onder meer het gevolg van de daling van het Britse pond.

De orderinstroom over de eerste zes maanden van het jaar daalde tot 10,6 miljard euro. Ook hier kreeg de waardedaling van het pond voor een deel de schuld, terwijl BAM verder een project in België geannuleerd zag worden. Ook hanteert de bouwer een striktere discipline bij het aannemen van opdrachten.

De onderneming uit Bunnik handhaaft de prognose dat het gecorrigeerde resultaat dit jaar hoger uitvalt dan in 2015.