economie

Bankaandelen stralen op de beurs

Door ANP - 30 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met winst gesloten. Vooral bankaandelen waren in trek. Grondstoffengerelateerde fondsen hadden het moeilijker. Het sentiment onder beleggers werd gesteund door vertrouwen in de wereldwijde economie en de zwakkere euro.

In Amsterdam sloot de AEX-index 0,8 procent in de plus op 455,82 punten. De MidKap steeg 0,6 procent naar 648,87 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt kregen er respectievelijk 0,8 en 1,1 procent bij. De FTSE in Londen, die maandag gesloten was, verloor 0,2 procent.

ABN AMRO en ING waren met plussen van 2,9 en 2,6 procent bij de grootste stijgers in de AEX. Ook elders in Europa eindigden bankaandelen in de hogere regionen. Zo wonnen Commerzbank en Deutsche Bank in Frankfurt 2,8 tot 3,8 procent. In Parijs stegen BNP Paribas en Société Générale tot 1,9 procent. In Milaan won Banco Popolare 1,3 procent en in Zürich steeg Credit Suisse 2,5 procent.