economie

Basic-Fit krikt omzet en winst op

Door ANP - 25 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Basic-Fit heeft zijn omzet en winst in het eerste halfjaar van 2016 zien stijgen. De keten van sportscholen opende in die periode dertig nieuwe filialen, waarmee het aantal vestigingen in binnen- en buitenland op 368 uitkwam. Het aantal leden steeg op jaarbasis met 28 procent naar ruim 1,1 miljoen.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van het jaar met 29 procent tot 124 miljoen euro. De nettowinst, aangepast voor onder meer kosten van de recente beursgang, kwam uit op 3,5 miljoen euro, tegen 3,1 miljoen vorig jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 39 procent tot 37 miljoen euro.

Basic-Fit ging op 10 juni naar de beurs en gebruikte de opbrengsten om schulden af te lossen. De schuldenlast slonk het afgelopen halfjaar van 255 miljoen naar 176 miljoen euro.