economie

Boskalis voelt lastige marktomstandigheden

Door ANP - 18 augustus 2016

PAPENDRECHT (ANP) – Boskalis heeft in de eerste helft van het jaar flink last gehad van de moeilijke marktomstandigheden. Die zetten de winst en omzet van de maritiem dienstverlener en baggeraar flink onder druk.

Het concern realiseerde over de eerste zes maanden van het jaar een winst van 147,5 miljoen euro. Een jaar eerder kwam het resultaat nog uit op 306,5 miljoen euro. De opbrengsten kelderden met 25 procent tot iets minder dan 1,2 miljard euro. Het bedrijf merkt daarbij op dat er in 2015 nog sprake was van een zeer drukke eerste jaarhelft.

Boskalis maakte onlangs al bekend 650 banen te schrappen, waarvan 150 in Nederland. De baggeraar gaat ook zijn vloot uitdunnen. Het bedrijf neemt daarbij de komende twee jaar 24 vaartuigen uit de vaart, waardoor het ook minder personeel nodig heeft.