economie

Brunel onderuit op Beursplein 5

Door ANP - 19 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Op Beursplein 5 kreeg detacheerder Brunel vrijdag kort na de openingsbel een flinke tik, na de presentatie van zijn tweedekwartaalcijfers. Ook hoofdfonds Vopak kon beleggers niet bekoren met zijn cijferpresentatie.

De AEX-index stond 0,2 procent lager op 450,64 punten. De MidKap noteerde vlak op 642,39 punten. Frankfurt zakte 0,1 procent en Parijs 0,2 procent. Londen stond vlak.

Brunel had de afgelopen maanden opnieuw veel last van de malaise in de olie- en gassector. De detacheerder voorziet op dat vlak in de komende twaalf maanden geen verbeteringen. De omzet van het in hoogopgeleid personeel voor de energiesector gespecialiseerde bedrijf daalde vorig kwartaal met ruim een kwart. Het aandeel zakte 6,7 procent.

Vopak verloor in de hoofdindex 2,6 procent aan waarde. Het tankopslagbedrijf zag in de eerste helft van het jaar de bezettingsgraad van zijn opslagtanks stijgen tot 94 procent, van 91 procent een jaar eerder. Vopak profiteert van de lage olieprijs en het ruime aanbod op de oliemarkt omdat daardoor de vraag naar opslagcapaciteit groot is.