economie

Cisco schrapt wereldwijd 5500 banen

Door ANP - 17 augustus 2016

SAN JOSE (ANP) – De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems zet het mes in het personeelsbestand. Het bedrijf maakte woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers bekend tot wel 5500 banen te schrappen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeel van Cisco wereldwijd.

Geruchten over een grote reorganisatie bij Cisco deden al de ronde. In een verklaring gaf het techbedrijf aan dat de ingreep noodzakelijk is om de kosten in de hand te houden. Ook wil Cisco gerichter investeren in belangrijke diensten via internet.

De aangepaste winst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 2,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Verder zette Cisco een omzet in de boeken van 12,6 miljard dollar. Dat betekende een daling met 2 procent.