economie

Damrak hoger na cijferstroom

Door ANP - 18 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is donderdag duidelijk in de plus geopend. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten, van onder meer verzekeraar NN, baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis en bouwconcern BAM.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,8 procent in de plus op 451,20 punten. De MidKap steeg ook 0,8 procent, tot 640,72 punten. Ook de andere graadmeters in Europa stonden op positief terrein. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,6 procent.

NN was met afstand lijstaanvoerder in de hoofdindex met een plus van 5,6 procent. De resultaten van de verzekeraar waren volgens analisten beter dan verwacht. NN had net als concurrenten wel last van stevige claims door het noodweer dat het zuiden van Nederland in juni trof.