economie

Damrak verwerkt cijferstroom

Door ANP - 25 augustus 2016

AMSTERDAM (AFN) – Beursplein 5 verwerkt donderdag een flinke cijferstroom. De laatste echt drukke dag van de halfjaarcijferperiode leverde cijferpresentaties van onder meer AEX-fonds Ahold, midkapper Intertrust en een aantal kleinere bedrijven. Beleggers zijn verder in afwachting van de speech van Fed-president Janet Yellen, vrijdag op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

Supermarktconcern Ahold wist afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet te behalen dan een jaar eerder. De resultaten verbeterden daarbij in alle markten waar het onlangs met het Belgische Delhaize gefuseerde supermarktconcern actief is.

Financieel dienstverlener Intertrust verwacht geen negatieve gevolgen te ondervinden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Intertrust zag zijn omzet afgelopen halfjaar met ruim 6 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 176,7 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) steeg met bijna 5 procent naar 71 miljoen euro.

Kas Bank

Basic-Fit heeft zijn omzet en winst in het eerste halfjaar van 2016 zien stijgen. De keten van sportscholen opende in die periode dertig nieuwe filialen, waarmee het aantal vestigingen in binnen- en buitenland op 368 uitkwam. Het aantal leden steeg op jaarbasis met 28 procent naar ruim 1,1 miljoen.

Effectendienstverlener Kas Bank zag de winst het afgelopen halfjaar flink kelderen en ziet af van zijn interim-dividend. Funderingsbouwer Sif en toeleverancier aan de chipindustrie RoodMicrotec openden eveneens de boeken.

Verder staan verzekeraars in de schijnwerpers. Zakenbank UBS gaat Aegon, NN Group, ASR Nederland en Delta Lloyd volgen. Ook het aandeel Ajax kan bewegen. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland wist zich niet te plaatsen voor de lucratieve Champions League.

AEX

De euro werd voorbeurs voor 1,1275 dollar verhandeld, tegen 1,1252 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 46,89 dollar. Brent werd 0,1 procent duurder op 49,11 dollar per vat.

De AEX sloot woensdag vlak op 452,17 punten. De MidKap noteerde 0,3 procent hoger op 649,86 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen beide 0,3 procent. De beurs in Londen verloor 0,5 procent.