economie

Deutsche Post verkoopt lijnbussentak

Door ANP - 03 augustus 2016

BERLIJN (ANP) – Het Duitse post- en koeriersbedrijf Deutsche Post verkoopt zijn lijnbussendienst voor lange afstanden Postbus aan de eveneens Duitse vervoerder Flixbus. Dat werd woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers van Deutsche Post.

Deutsche Post had bij deze tak last van stevige concurrentie. ,,In termen van winstgevendheid voldeed Postbus niet aan onze verwachtingen”, aldus topman Joachim Wessels. Duitsland liberaliseerde de markt voor het busvervoer over lange afstanden in 2013, waardoor een groot aantal nieuwkomers op de markt kwamen.

Financiële details werden niet verstrekt. Flixbus ging ongeveer anderhalf jaar geleden samen met MeinFernbus. Deutsche Post maakte woensdag ook bekend dat het in het tweede kwartaal het bedrijfsresultaat (ebit) op jaarbasis zag aandikken met 40 procent tot 752 miljoen euro.