economie

DSM verhoogt verwachtingen

Door ANP - 02 augustus 2016

HEERLEN (ANP) – DSM heeft zijn winst afgelopen kwartaal stevig weten op te voeren en is positiever geworden over de resultaten in heel 2016. Ondanks de nog altijd ,,zorgwekkende” economische omstandigheden verwacht het speciaalchemiebedrijf de eerder gestelde doelen te overtreffen.

DSM profiteerde in het tweede kwartaal opnieuw van bezuinigingen en oplopende verkopen. Hoewel de omzet slechts met 1 procent steeg, naar 1,99 miljard euro, liep het bedrijfsresultaat (ebitda) daardoor met circa een vijfde op naar 328 miljoen euro. De nettowinst ging met bijna een kwart omhoog naar 135 miljoen euro.

Het concern verwacht zijn resultaten dit jaar harder te kunnen laten groeien dan de doelstelling voor de middellange termijn. Het bedrijfsresultaat neemt daarbij naar verwachting met 10 à 15 procent toe, terwijl het rendement op investeringen met ruim 2 procentpunt zal stijgen.