economie

‘EasyJet is ons telefoonnummer niet vergeten’

Door ANP - 22 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Na vier stakingsronden door Nederlandse piloten van EasyJet is er maandag weer voorzichtig contact geweest tussen de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) en de leiding van de prijsvechter. Dat bevestigde een woordvoerder van VNV na berichtgeving door de NOS.

Volgens de VNV beperkte het contact zich tot een aantal sms-berichten. ,,Ze zijn ons telefoonnummer niet vergeten”, concludeerde de zegsman, die niet kon zeggen wie het initiatief nam voor het eerste berichtje. Hij benadrukte wel dat het voorzichtige eerste contact nog niet tot iets concreets heeft geleid.

VNV hoopt nog steeds op betere arbeidsvoorwaarden voor zijn piloten. Daarbij verwees de vereniging naar afspraken die EasyJet maakte met piloten in onder meer Frankrijk en Groot-Brittannië. ,,Wij vragen minder dan zij”, aldus de zegsman. ,,De bal ligt nu bij EasyJet.”