economie

Een derde meer winst voor NIBC

Door ANP - 31 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – NIBC heeft in de eerste helft van dit jaar, ondanks zware marktomstandigheden in de financiële sector, een derde meer winst geboekt. De Haagse bank wist dankzij goedkopere financiering de rentemarge op te voeren en slaagde er daarnaast in de kosten verder terug te dringen.

De nettowinst bedroeg 44 miljoen euro, tegen 33 miljoen euro een jaar eerder. De operationele baten namen ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar met 6,5 procent toe tot 165 miljoen euro.

,,Terugkijkend op het eerste halfjaar van 2016 zien wij tekenen van economisch herstel”, zei topman Paulus de Wilt woensdag. ,,Het herstel is echter broos en omgeven met onzekerheden.” Hij wees op de lage energieprijzen, de aanhoudend lage rente en de onzekerheid rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.