economie

Fed-bestuurders verdeeld over rentestap

Door ANP - 17 augustus 2016

WASHINGTON (ANP) – Een aantal bestuurders van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten is van mening dat een snelle rentestap binnenkort noodzakelijk is. Dat valt woensdag te lezen in de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Beleidsmakers dachten vorige maand verschillend over de huidige kracht van de Amerikaanse arbeidsmarkt en of deze verder zal aantrekken. Ook werd opgemerkt dat op de korte termijn de risico’s voor de economische vooruitzichten zijn afgenomen. Wel waren de bestuurders het met elkaar eens dat er meer data nodig zijn alvorens een beslissing te nemen over een volgende rentestap.

Naast de arbeidsmarkt speelt de inflatie een belangrijke rol bij de besluiten van de Fed. Volgens de notulen zijn, alvorens de rente te verhogen, duidelijk signalen nodig dat de inflatie stijgt richting het gewenste niveau van 2 procent.