economie

FNV: geen vertraging door actie KLM’ers

Door ANP - 24 augustus 2016

SCHIPHOL (ANP) – Passagiers hebben woensdag nagenoeg niets gemerkt van de nieuwe stiptheidsactie van een deel van het grondpersoneel van KLM. Dat laat vakbond FNV na afloop weten. Een soortgelijke actie afgelopen weekend leidde volgens de bond nog tot lichte vertragingen, hoewel dat door KLM werd weersproken.

De acties houden in dat personeel zich exact aan de regels houdt, waardoor bijvoorbeeld een collega moet helpen bij de bagageafhandeling als een koffer boven een bepaald gewicht uitkomt. Door niet het stapje extra te zetten dat in het hoogseizoen nodig is om de drukte het hoofd te bieden, protesteren de grondmedewerkers tegen de in hun ogen te hoge werkdruk.

Als het aan FNV ligt volgen binnenkort hardere acties, maar de rechter heeft werkonderbrekingen verboden vanwege de zomerdrukte en terreurdreiging. De vakbond heeft het stakingsverbod aangevochten bij het gerechtshof in Amsterdam. De uitspraak in dat hoger beroep is vrijdagochtend.