economie

FNV: reorganisatie Boskalis moet bijgesteld

Door ANP - 18 augustus 2016

ROTTERDAM (ANP) – FNV Waterbouw/Nautilus International vindt dat maritiem dienstverlener en baggeraar Boskalis zijn plannen voor het schrappen van honderden arbeidsplaatsen moet bijstellen. De vakbond voor de scheepvaart en maritieme sector wijst daarbij op de winst die het bedrijf wist te behalen ondanks de moeizame marktomstandigheden.

Boskalis meldde donderdagochtend dat de nettowinst in de eerste helft van 2016 is uitgekomen op ruim 147 miljoen euro. Dat is de helft van een jaar eerder, maar volgens FNV Waterbouw/Nautilus International is het nog steeds een ,,mooie” halfjaarwinst. ,,En kun je ook meteen constateren dat de huidige reorganisatieplannen behoorlijk kunnen worden bijgesteld. Inclusief het behoud van veel hardwerkende medewerkers, die nu dreigen te worden afgedankt en omgeruild voor flexkrachten uit lagelonenlanden”, aldus voorzitter Charley Ramdas.

Topman Peter Berdowski van Boskalis zei donderdag dat het bedrijf met een goed sociaal plan is gekomen voor de betrokken werknemers. ,,We zijn een bedrijf met een sterk sociaal gezicht, maar we zijn geen sociale werkplaats”, zei hij.