economie

FNV slaat uitnodiging KLM af

Door ANP - 02 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vakbond FNV heeft een uitnodiging van KLM om te praten over de cao voor het grondpersoneel afgeslagen. Volgens de bond heeft praten alleen zin als de luchtvaartonderneming bereid is om te bewegen. In de uitnodiging geeft KLM volgens FNV hiervoor geen enkel signaal af.

De bond eist onder meer een loonsverhoging van 1 procent, met een bodem van 75 euro per maand, en geen verslechtering van de vakantie- en seniorendagen. Ook zouden uitzendkrachten die al jaren structureel bij KLM aan de slag zijn in vaste dienst moeten komen.

,,Op het moment dat KLM met serieuze aanwijzingen komt waaruit blijkt dat zij tegemoet wil komen aan ons ultimatum, dan zullen wij aan tafel gaan. Tot die tijd gaat het voorbereiden en voeren van acties gewoon door”, verklaarde FNV dinsdag.

Afgelopen dagen voerde KLM-grondpersoneel al actie bij de incheckbalies en bij de vrachtafhandeling.