economie

Fugro omlaag op positieve beurs

Door ANP - 04 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met winst geopend. Beleggers verwerkten onder meer resultaten van Fugro en AMG. Verder wordt gewacht op het rentebesluit van de Bank of England. De Britse centrale bank zal naar verwachting voor het eerst sinds 2009 de rente verlagen.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 442,40 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 622,44 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt stonden de graadmeters 0,1 procent tot 0,6 procent hoger.

Fugro verloor in de openingsminuten 5,5 procent. De bodemonderzoeker zag zijn verlies in de eerste helft van het jaar fors oplopen van 9,9 miljoen tot 202 miljoen euro. De MidKapper had veel last van de sterke concurrentie en van problemen in de olie- en gassector, waardoor opdrachtgevers projecten uitstelden of afbliezen.

AMG wist bij de kleinere bedrijven zijn winst in het tweede kwartaal meer dan te verdrievoudigen ondanks zwakke metaalprijzen. Het bedrijf profiteerde onder meer van kostenbesparingen. Het aandeel won 4,1 procent.