economie

Gemalto uitblinker in AEX

Door ANP - 26 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is de laatste handelsdag van de week met miniem verlies begonnen. Ook elders in Europa kwamen de graadmeters maar mondjesmaat in beweging. Bij de hoofdfondsen in Amsterdam stond Gemalto in de belangstelling na de presentatie van zijn halfjaarcijfers.

De AEX stond na een paar minuten handelen 0,1 procent lager op 449,40 punten. De MidKap stond nagenoeg onveranderd op 644,75 punten. De graadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen verloren 0,2 tot 0,3 procent.

Digitaal beveiliger Gemalto zag zijn beurswaarde in de vroege handel 5 procent stijgen. Het concern wist zijn de operationele winst in de eerste helft van het jaar verder op te voeren, bij een stabiele omzet. Gemalto herhaalde daarbij zijn doelstellingen voor volgend jaar.