economie

Grondstoffen zetten Nikkei lager

Door ANP - 23 augustus 2016

TOKIO (ANP) – De beurs van Tokio is dinsdag na een rustige handelsdag met verlies gesloten. Grondstoffengerelateerde bedrijven moesten het ontgelden vanwege de daling van de prijzen van olie en verschillende metaalsoorten. Onder meer Inpex en Nippon Steel & Sumitomo Metal leverden 2,2 tot 3,4 procent in.

De handelsvolumes waren een stuk lager dan normaal en beleggers leken hun kruit droog te houden voor de speech van Fed-president Janet Yellen op vrijdag. Dan wordt mogelijk meer duidelijk over of dit jaar nog een Amerikaanse renteverhoging mag worden verwacht. De toonaangevende Nikkei-index sloot uiteindelijk 0,6 procent lager op 16.497,36 punten.

De beurzen elders in het Verre Oosten toonden een verdeeld beeld. De Kospi in Seoul stond 0,4 procent in de plus. De beurs in Sydney sloot 0,6 procent hoger en de Hang Seng leverde tussentijds 0,4 procent in.