economie

Heineken grootste verliezer in rode AEX

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met verlies gesloten. In Amsterdam moest Heineken het flink ontgelden na de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Verder stonden vooral bankaandelen onder druk door de resultaten van de Europese stresstest, die vrijdagavond naar buiten kwamen.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 1,1 procent in de min op 444,97 punten. De MidKap zakte 0,5 procent naar 627,60 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen 0,1 tot 0,7 procent omlaag.

Heineken stond met een verlies van 3,7 procent onderaan de AEX. De brouwer boekte afgelopen maanden meer winst dan verwacht, maar wist met de ontwikkeling van de bierverkopen lang niet alle beleggers te overtuigen.

ABN AMRO leverde 2,7 procent in. Analisten wezen erop dat de bank zijn kapitaalbuffer in de stresstest harder zag slinken dan verwacht. ING boekte een wat bemoedigender resultaat, maar zakte in de AEX alsnog met 1,4 procent.