economie

Heineken omlaag op positief Damrak

Door ANP - 01 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag met winst aan de handelsdag begonnen. Ook elders in Europa kleurden de koersborden groen. Heineken stond bij de hoofdfondsen in Amsterdam in de belangstelling dankzij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Kort na de openingsbel stond de AEX 0,2 procent hoger op 450,89 punten. De MidKap noteerde een winst van 0,4 procent tot 633,08 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt lieten winsten zien van 0,4 tot 0,9 procent.

Heineken verloor in de vroege handel 2,5 procent. De brouwer zag zijn omzet het afgelopen halfjaar met 2 procent stijgen, waarbij 4 procent meer bier werd verkocht. Die groei zat echter vooral in het eerste kwartaal. Het concern gaf verder aan dat de sterke Europese zomer van 2015 moeilijk valt te herhalen. Wel verwacht Heineken de winst en omzet in heel 2016 te kunnen laten groeien.