economie

ING fors hoger op Damrak na cijfers

Door ANP - 03 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. De aandacht van beleggers op het Damrak ging vooral uit naar de kwartaalcijfers van ING. Elders in Europa werden onder meer de resultaten van branchegenoten HSBC en Crédit Agricole onder de loep genomen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,4 procent hoger op 440,48 punten. De MidKap stond vrijwel onveranderd op 620,50 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen stonden de graadmeters vlak tot 0,3 procent hoger.

ING nam het voortouw in de AEX met een plus van bijna 5 procent, na overigens een stevig koersverlies een dag eerder. Het financiële concern heeft in het tweede kwartaal aanzienlijk meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Volgens analisten van KBC Securities presteerde ING veel beter dan verwacht. ABN AMRO liftte mee met het succes van ING en steeg 1,4 procent bij de hoofdfondsen.