economie

ING ziet winst stevig groeien

Door ANP - 03 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – ING heeft in het tweede kwartaal aanzienlijk meer winst gemaakt dan een jaar eerder. De bank verleende daarbij meer kredieten en boekte betere resultaten op de financiële markten dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

ING meldde woensdag een nettowinst van 1,3 miljard euro voor het tweede kwartaal, tegen 358 miljoen euro een jaar eerder. Destijds werd het resultaat gedrukt door een eenmalige afschrijving. Gecorrigeerd voor incidentele posten liep de winst met ruim een kwart op, naar 1,4 miljard euro.

Bestuursvoorzitter Ralph Hamers sprak in een toelichting van ,,uitstekende vooruitgang” in de eerste helft van dit jaar. De bank blijft naar eigen zeggen ,,waakzaam” voor mogelijke politieke risico’s en de aanhoudende onzekerheid rond regelgeving.

.