economie

Klanten BNG terughoudend met investeringen

Door ANP - 29 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Overheden, woningcorporaties en zorginstellingen blijven ondanks de lage rente terughoudend met investeringen. Dat merkte kredietverstrekker BNG maandag op in zijn halfjaarbericht.

BNG verstrekte in de eerste jaarhelft voor 4,7 miljard euro aan nieuwe kredieten, tegen 5,1 miljard euro een jaar eerder. Met name bij woningcorporaties blijft de investeringsbereidheid achter door veranderde regelgeving. De bank voor lagere overheden en instellingen met een maatschappelijk belang zag de kredietportefeuille een fractie slinken tot 88,8 miljard euro.

De lage rente, een gevolg van het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), nam wel een hap uit de winst van BNG. Die beliep over de eerste jaarhelft 126 miljoen euro, 29 miljoen euro minder dan een jaar eerder.