economie

Kleine verliezen op Wall Street

Door ANP - 24 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York stond woensdag kort voor het einde van een weinig enerverende handelsdag licht in de min. Beleggers hadden bij gebrek aan richtinggevend nieuws de blik vooral op later in de week gericht, wanneer Fed-president Janet Yellen een speech houdt op de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 18.487 punten. De S&P 500 zakte 0,5 procent naar 2175 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 0,8 procent prijs tot 5216 punten.

Yellen werpt mogelijk met haar toespraak meer licht op op een mogelijke renteverhoging volgende maand. Andere Fed-bestuurders wezen de afgelopen dagen nadrukkelijk op die mogelijkheid. In de markt wordt de kans op een rentestap inmiddels geschat op 28 procent, maar de meeste Fed-watchers rekenen op een verhoging in december.

Express

De Amerikaanse branchevereniging van makelaars kwam met teleurstellende cijfers over de Amerikaanse woningmarkt. De verkoop van bestaande woningen daalde in juli met 3,2 procent ten opzichte van de voorgaande maand, waar economen uitgingen van een min van 1,1 procent. Een dag eerder kwam er nog goed nieuws over de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Bij de bedrijven ging kledingfabrikant Express flink onderuit. De onderneming stelde teleur met haar kwartaalcijfers en verwachtingen en verloor bijna een kwart van zijn beurswaarde.

Garmin

Ook Garmin ging naar beneden. De maker van navigatieapparatuur en sporthorloges leverde 6 procent in na een afwaardering door Goldman Sachs.

De olieprijzen gingen omlaag nadat bekend werd dat de voorraden ruwe olie meer stegen dan verwacht. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,9 procent naar 46,69 dollar. Een vat Brent-olie werd 2,1 procent goedkoper op 48,91 dollar.

De euro werd voor 1,1263 dollar verhandeld, tegen 1,1252 dollar bij het slot van de Europese beurzen.