economie

Kleine winst voor AEX

Door ANP - 23 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is dinsdag licht hoger aan de handelsdag begonnen. Ook de andere beurzen in Europa toonden een positief beeld. Beleggers in Amsterdam verwerken wat bedrijfsnieuws, met onder meer bedrijfsresultaten van chemicaliëndistributeur IMCD en stamcelbedrijf Esperite.

De AEX stond kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 449,58 punten. De MidKap stond 0,1 procent lager op 643,39 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent.

Bij de middelgrote fondsen wist IMCD in de eerste helft van het jaar te profiteren van recente overnames, maar het bedrijf groeide ook op eigen kracht. De winst liep met een kwart op en de onderneming rekent dit jaar op een hoger bedrijfsresultaat dan vorig jaar. Het aandeel zakte echter 1,6 procent.