economie

Kleine winsten op Wall Street

Door ANP - 03 augustus 2016

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York koersten woensdag halverwege de sessie iets boven de slotstanden van een dag eerder. Onder meer de stijging van de olieprijzen stuwden het sentiment. Verder werden cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt en dienstensector verwerkt. Mediaconcern Time Warner wist de aandacht op zich gericht na de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent in de plus op 18.341 punten. De S&P 500 won ook 0,2 procent tot 2160 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens met 0,2 procent tot 5149 punten.

Time Warner zag zijn beurswaarde 3,5 procent stijgen. Het mediaconcern gaf aan dat het een belang van 10 procent neemt in muziekstreamingdienst Hulu. Verder gingen de winst en omzet van het bedrijf afgelopen kwartaal omlaag. Wel verhoogde Time Warner wel zijn prognoses voor het gehele jaar.

Banken

Verder schaarden banken zich onder de winnaars. Zo stegen de koersen van JPMorgan Chase, Citigroup en Bank of America 1,3 tot 2,4 procent. Goldman Sachs won 1,7 procent. De bank moet een boete moet betalen van ruim 36 miljoen dollar vanwege het lekken van vertrouwelijke documenten.

Maker van computerspelletjes Electronic Arts won 0,7 procent nadat het met kwartaalcijfers naar buiten kwam. Hoewel de winst beter uitviel dan verwacht, waren de vooruitzichten zwak.

Euro

Tesla Motors verloor voorafgaand aan de publicatie van zijn kwartaalcijfers 0,2 procent. De automaker opent na de slotbel de boeken. Volgend kenners staat vooral de kaspositie van Tesla onder druk.

Salarisstrookverwerker ADP liet weten dat er in juli 179.000 banen zijn bijgekomen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Economen hadden in doorsnee op 170.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de overheid dat vrijdag naar buiten komt. Daarnaast bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in juli iets minder sterk groeide dan een maand eerder.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,2 procent tot 40,76 dollar. Brent werd 2,9 procent duurder, bij 42,98 dollar per vat. De euro noteerde 1,1167 dollar, tegen 1,1176 dollar bij het slot van de Europese beurzen.